Tekil mesaj gösterimi
Eğitim herşeydir...

Eğitim herşeydir...
Eğitim herşeydir... Öğren-Öğret-Tartış-Paylaş

Eski 18-02-2008, 22:06   #4 (permalink)
titreklamba
Kayıtlı Üye

titreklamba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Varsayılan Beşinci Bölüm

BEŞİNCİ BÖLÜM
Çeşitli ve Son Hükümler
Yükümlülerin görevlendirilecekleri okullar
Madde 22- Temel askerlik eğitimleri sonunda Millî Eğitim Bakanlığı emrine verilen öğretmen yükümlüler, bu Bakanlığın uygun gördüğü yerlerde görevlendirilir. Bu yükümlülerden daha önce Millî Eğitim Bakanlığı kadrolarında görevli olanlar, ihtiyaç halinde önceki görev yerlerine verilebilir.
Görevlendirme işlemleri
Madde 23- Millî Eğitim Bakanlığı emrine öğretmen olarak verilen yükümlüler, askerlik hizmet süreleri içerisinde ihtiyaç durumuna bağlı olarak yer değiştirme suretiyle görevlendirilmeye tâbi tutulabilir. Bu şekilde yer değiştirmeye tâbi tutulanların görev yerleri, kayıtlı oldukları askerlik şubeleri ile Kara Kuvvetleri Komutanlığına bildirilir. Bunların sürekli ve geçici görev yollukları usulüne uygun olarak Millî Eğitim Bakanlığınca ödenir.
Yasaklar
Madde 24- Millî Eğitim Bakanlığı emrinde öğretmen olarak görevlendirilen yükümlüler, bu görevleri süresince resmî elbise giyemez, iaşe edilmez, hizmetlerinin devamı süresince derneklere üye olamaz ve siyasi faaliyetlerde bulunamaz.
Yükümlülük süresinden sayılmayacak haller
Madde 25- Millî Eğitim Bakanlığı emrine verilen 1111 ve 1076 sayılı Kanunlara tâbi yükümlülerin izin tecavüzü, hava değişimi tecavüzü, firar veya izinsiz olarak görevden ayrı kaldıkları müddetler, disiplin mahkemeleri dâhil olmak üzere mahkemelerce verilen cezalarının infazında geçen süreler ve hava değişimi sürelerinin toplam üç aydan fazlası askerlik hizmetinden sayılmaz.
Yükümlülere verilecek izin süreleri
Madde 26- 1111 ve 1076 sayılı Kanunlara tâbi olup temel askerlik eğitimlerini müteakip Millî Eğitim Bakanlığı emrine öğretmen olarak verilen yükümlülere verilecek yurt içi ve yurt dışı izinlerinde aynı Bakanlıkta görevli diğer öğretmenlere uygulanan usul ve esaslar uygulanır. Ancak bunlara aylıksız izin verilmez.
Terhis işlemleri
Madde 27- 1111 ve 1076 sayılı Kanunlara tâbi olup, temel askerlik eğitimleri sonunda Millî Eğitim Bakanlığı emrine verilenlerden;
a) 1076 sayılı Kanuna tâbi olan yükümlüler, bu Kanunda belirtilen hizmet sürelerinin sonunda, emrinde görevli oldukları İl/İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerince beş nüsha terhis belgesi tanzim edilerek asteğmen olarak terhis edilir.
1) Bu yükümlülerin asteğmenliğe nasıp kararnameleri, terhis tarihinden geçerli olmak üzere, Kara Kuvvetleri Komutanlığınca önceden hazırlanarak çıkarttırılır ve asteğmenliğe nasıpları yapılanların kimlikleri ilgili İl/İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerine bildirilir.
2) Terhis belgeleri, yükümlünün görev yaptığı yerdeki İl/İlçe Millî Eğitim Müdürleri tarafından imzalanıp mühürlenerek onaylanmak suretiyle bir nüshası hizmetinin sonunda yükümlüye verilir, diğer üç nüshası şahsi dosyalarıyla birlikte kayıtlı bulundukları askerlik şubelerine gönderilir.
3) 1076 sayılı Kanuna tâbi bu yükümlülerin terhis belgelerinin birer nüshası terhis oldukları yılı takip eden yılın ilk ayı içerisinde askerlik dairesi başkanlıklarınca topluca Kara Kuvvetleri Komutanlığı Tayin Dairesi Başkanlığına gönderilir.
b) 1111 sayılı Kanuna tâbi olan yükümlüler, bu Kanunda belirtilen hizmet sürelerinin sonunda, emrinde görevli oldukları İl/İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerince dört nüsha terhis belgesi tanzim edilerek terhis edilirler. Terhis belgeleri, yükümlünün görev yaptığı yerdeki İl/İlçe Millî Eğitim Müdürleri tarafından imzalanıp mühürlenerek onaylanmak suretiyle bir nüshası hizmetinin sonunda yükümlüye verilir, diğer iki nüshası şahsi dosyalarıyla birlikte kayıtlı bulundukları askerlik şubelerine gönderilir.
Yedeğe alma
Madde 28- Temel askerlik eğitimlerini müteakip, Millî Eğitim Bakanlığı emrinde öğretmen olarak görev yaparak terhis edilen 1111 ve 1076 sayılı Kanunlara tâbi yükümlüler, terhislerinde askerlik şubelerince yedek kaynağa alınır.
Yönergede belirlenecek hususlar
Madde 29- Temel askerlik eğitimleri sonunda Millî Eğitim Bakanlığı emrinde öğretmen olarak verilecek yükümlülerin seçimi, eğitim süre ve yerleri ile görevlendirildikleri yerlere sevkleri Genelkurmay Başkanlığınca çıkarılacak yönerge ile belirlenir.
Yürürlükten kaldırılan yönetmelik
Madde 30- 19/12/1987 tarihli ve 19669 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Askerlik Yükümlülüğünü Millî Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı Emrine Öğretmen Olarak Yerine Getirecekler Hakkında Yönetmelik yürürlükten kaldırılmıştır.
Yürürlük
Madde 31- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
Yürütme
Madde 32- Bu Yönetmelik hükümlerini Millî Savunma ve Millî Eğitim Bakanları yürütür.

Ek-A ÖĞRETMEN BİLDİRİM ÇİZELGESİ

titreklamba isimli üye şimdilik online (bağlı) değildir.   Alıntı ile Cevapla