Tekil mesaj gösterimi
Eğitim herşeydir...

Eğitim herşeydir...
Eğitim herşeydir... Öğren-Öğret-Tartış-Paylaş

Eski 18-02-2008, 21:53   #4 (permalink)
titreklamba
Kayıtlı Üye

titreklamba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Varsayılan Beş,Altı,Yedi ve Sekizinci Bölümler

BEŞİNCİ BÖLÜM
Sınıf Geçme ve Sınavlar
Sınıf Geçme ve Sınavlar
Madde 22
— Anadolu Tapu ve Kadastro Meslek Lisesinde öğrenci başarısının tespiti, sınıf geçme ve sınav işleri, Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme Yönetmeliği esaslarına göre yapılır.
ALTINCI BÖLÜM
Öğrenci İşleri
Kontenjan Tespiti, Başvuru ve Kayıt -Kabul (1)
Madde 23
(Değişik : 9.12.2003/25311 RG) Anadolu Tapu ve Kadastro Meslek Lisesi Hazırlık Sınıfına Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce belirlenen kontenjana göre alınacak öğrenciler, her yıl Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı ile belirlenir. Kazananlardan kontenjanın doldurulamaması hâlinde okul yönetimince duyuru yapılarak sınava girenlerden puan sırası üstünlüğü esasına göre kontenjan doldurulmasına gidilir.
Başvuru Şartları
Madde 24
— Okula başvuru için(2);
a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
b) Kamu haklarından mahrum olmamak,
c) İlköğretim okulunun son sınıfında olmak, öğrenimine ara vermemiş olmak,
(Kesin kayıt için ilköğretim okulundan mezun olmak)
d) Evli, dul ve nişanlı olmamak,
e) Sınav başvurularının sona ereceği tarih itibariyle 17 (onyedi) yaşından gün almamış olmak,
f) (Değişik : 9.12.2003/25311 RG) Sağlık durumlarının mesleğin öğretimine uygun olduğuna dair resmî sağlık kurumlarından doktor raporu almış olmak. (Okula kaydedileceklerin hangi sağlık şartlarını taşıması gerektiği hususları Genel Müdürlükçe belirlenir.)
şartları aranır.
Kayıt - Kabul
Madde 25
(Değişik : 9.12.2003/25311 RG) Kesin kaydı yapılacak öğrencilerden aşağıdaki belgeler istenir:
a) İlköğretim diplomasının aslı,
b) Nüfus cüzdanı örneği,
c) Okulu kazananlardan kazanma belgesi, diğerlerinden sınav sonuç belgesi,
d) Açık başla ve önden çekilmiş (4,5 x 6 cm) ebadında 6 (altı) adet vesikalık fotoğraf,
e) Sağlık raporu.
YEDİNCİ BÖLÜM
Öğrenim Belgeleri ve Öğrenci Nakilleri
Diploma
Madde 26
— Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme Yönetmeliği’nin ilgili hükümlerine göre Anadolu Tapu ve Kadastro Meslek Lisesinden diploma almaya hak kazanan öğrenciye diploma verilir. Usulüne göre düzenlenecek bu diplomalar ve sınıf geçme defteri onaylanmak üzere İlçe Millî Eğitim Müdürlüğüne gönderilir.
Diplomalar ortalama yükseltme sınavları sonunda onaylanmak üzere Başkanlığa gönderilir.Onaydan sonra diplomalar öğrencilere verilir.
Tasdikname
Madde 27
— Okuldan diploma almaya hak kazanma durumu dışında herhangi bir nedenle ayrılacak öğrenciye velisinin yazılı isteği üzerine en geç iki iş günü içinde usulüne uygun şekilde düzenlenecek tasdikname imza karşılığı verilir. Hangi nedenle olursa olsun tasdikname ile okuldan ayrılan öğrencilerin tasdiknamelerine, okuldan ayrılış nedenleriyle yabancı dili ve derslerdeki başarı durumu yazılır. Diploma, tasdikname ve belgelerini kaybedenler bir dilekçe ile okula başvururlar.
Öğrenci İzinleri
Madde 28
— Olağanüstü durumlarda öğrencilere bir haftayı geçmemek üzere Genel Müdürlük Onayı ile izin verilebilir. İzin süresini geçiren öğrenciler için disiplin yönetmeliğindeki hükümler uygulanır.
Okul yönetimi gerekli ve zorunlu gördüğü durumlarda öğrenciye izin vermeyebilir.
Vakit Çizelgesi
Madde 29
— Günlük ve haftalık öğretim süresi öğleden evvel dört (4 saat) öğleden sonra dört (4 saat) olmak üzere sekiz (8) saatten fazla olamaz.
Törenler
Madde 30
— Okul; ulusal bayramların ve günlerin kutlanmasına, okul içinde ve dışında yaşatılmasına, bütün varlıkları ile katılır. Öğretmen ve öğrencilerin bu bayramların kutlama törenlerinde bulunmaları, bayrak törenlerine iştirak etmeleri, kendilerine düşen ödevleri yapmaları en önemli görevleridir.
Disiplin
Madde 31
— Okulda öğrenci disiplin ve cezaları Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Ortaöğretim Kurumları Ödül ve Disiplin Yönetmeliği hükümlerine göre yürütülür.
Kılık Kıyafet
Madde 32
— Millî Eğitim Bakanlığı ile diğer bakanlıklara bağlı okullardaki görevlilerle, öğrencilerin kılık kıyafetlerine ilişkin yönetmelik hükümlerine uyarlar.
Devamsızlık
Madde 33
— Devamsızlık konusunda, Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme Yönetmeliğinin ilgili hükümleri uygulanır.
Onur Köşesi
Madde 34
— Onur köşesi, Anadolu Tapu ve Kadastro Meslek Lisesinde Müdürlük yapmış olanlarla, sınıflarını takdirle geçmiş öğrenciler için hazırlanacak bir köşedir.
Diğer Hususlar
Madde 35
— Bu Yönetmelikte hüküm bulunmayan hallerde Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Ortaöğretim Kurumlarında uygulanan mevzuat hükümleri uygulanır.
SEKİZİNCİ BÖLÜM
Kaldırılan Hükümler, Yürürlük, Yürütme
Yürürlükten Kaldırılan Mevzuat
Madde 36
— 20/6/1994 tarihli ve 21966 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Anadolu Tapu ve Kadastro Meslek Lisesi Yönetmeliği yürürlükten kaldırılmıştır.
Ek Madde 1- (Ek : 9.12.2003/25311 RG) Anadolu Tapu ve Kadastro Meslek Lisesi 9 uncu, 10 uncu ve 11 inci sınıf öğrencilerinin meslekî bilgi, beceri ve davranışlarını geliştirmelerini, gerçek üretim şartları içinde yetişmelerini sağlamak ve pratik uygulamalarını artırmak amacıyla Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün merkez veya taşra birimlerinde en az 20 iş günü meslekî uygulama yapmaları zorunludur. Meslekî uygulamalarını tamamlayamayan öğrencilerin bu uygulamalarını tamamlatma yoluna gidilir. Meslekî uygulamaları tamamlayamayan öğrencilere diploma düzenlenmez.
Yürürlük
Madde 37
— Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
Yürütme
Madde 38
— Bu Yönetmelik hükümlerini Bayandırlık ve İskan Bakanı yürütür.
__________________________________________________ ____
(1)
Bu madde başlığı "Başvuru ve Kayıt Kabul Esasları" iken, 9/12/2003 tarihli ve 25311 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Yönetmeliğin 2 inci maddesiyle metne işlendiği şekilde değiştirilmiştir.
(2)
Bu maddenin eski (e) ve (h) bentleri, 9/12/2003 tarihli ve 25311 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Yönetmeliğin 3 üncü maddesiyle yürürlükten kaldırıldığından bentler yeniden teselsül ettirilmiştir.

titreklamba isimli üye şimdilik online (bağlı) değildir.   Alıntı ile Cevapla