18-02-2008, 21:50
|
#1 (permalink)
|
|
Kayıtlı Üye
|
Anadolu Tapu ve Kadastro Meslek Lisesi Yönetmeliği
Anadolu Tapu ve Kadastro Meslek Lisesi Yönetmeliği
Resmî Gazete : 8.10.2000/24194
Ek ve Değişiklikler:
1) 9.12.2003/25311 RG
Amaç
Madde 1 — Bu Yönetmeliğin amacı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün özellikle taşra örgütünü güçlendirmek bakımından ara kademede, yabancı dil bilen, mesleki ve teknik uygulamacı personeli yetiştirmek amacıyla Anadolu Tapu ve Kadastro Meslek Lisesinin kuruluş, yönetim, eğitim – öğretim işleri ile kurumca çalışanların görev, yetki ve sorumlulukları ile ilgili iş ve işlemleri düzenlemektir.
Kapsam
Madde 2 — Bu Yönetmelik, Anadolu Tapu ve Kadastro Meslek Lisesinin kuruluş, yönetim, eğitim–öğretim ve öğrenci seçimi, kayıt kabulleri, öğrenci başarısının belirlenmesi ile ilgili yapılacak iş ve işlemleri kapsar.
Dayanak
Madde 3 — Bu Yönetmelik, 26/9/1984 tarihli ve 3045 sayılı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Kuruluşu ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanun’un 3 üncü maddesi ile 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanununun değişik 58 inci maddesine göre hazırlanmıştır.
Tanımlar
Madde 4 — Bu Yönetmelikte geçen;
a) Genel Müdürlük:Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünü,
b) Okul: Anadolu Tapu ve Kadastro Meslek Lisesini,
c) Başkanlık: Eğitim Dairesi Başkanlığını,
d) Müdür: Anadolu Tapu ve Kadastro Meslek Lisesi Müdürünü,
e) Öğretmen: Eğitim Dairesi Başkanlığında asil ve stajyer öğretmenler ile ücretle derse giren öğretmenleri,
f) Hazırlık Sınıfı: 9 uncu sınıftan önce öğrencilere yabancı dilde dinleme, anlama, okuma, konuşma ve yazma becerisi kazandırmayı amaçlayan sınıfı,
g) Ders Yılı: Eğitim – Öğretimin başladığı tarihten kesildiği tarihe kadar geçen ve iki dönemi kapsayan süreyi,
h) Öğretim Yılı: Ders yılının başladığı tarihten, ertesi ders yılının başladığı tarihe kadar geçen süreyi,
i) Dönem: Ders yılının başladığı tarihten dinlenme tatiline, dinlenme tatili bitiminden ders kesimine kadar geçen süreyi,
j) Giriş Sınavı: (Değişik : 9.12.2003/25311 RG) Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavını,
k) Veli: Öğrencinin anne, baba veya vasisi olan kişiyi, l) Eğitim Kurulu: Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün eğitim işlerini yürüten kurulu, ifade eder.
Görev
Madde 5 — Anadolu Tapu ve Kadastro Meslek Lisesi, ilköğretime dayalı, bir yılı hazırlık sınıfından sonra üç yıllık gündüzlü eğitim - öğretim yapan karma ortaöğretim kurumudur.
Kuruluş
Madde 6 — Anadolu Tapu ve Kadastro Meslek Lisesinin görevi, Türk Millî Eğitiminin genel amaçlarına ve temel ilkelerine uygun olarak;
a) Öğrencileri bilgi ve kabiliyetleri doğrultusunda mesleğe hazırlamak,
b) Orta öğretim düzeyinde ortak bir genel kültür vermek,
c) Kadastro ruhunu aşılamak ve kadastro mesleğini sevdirmek,
d) Ülke kalkınmasına ekonomik, sosyal ve kültürel katkıda bulunma bilincini ve gücünü kazandırmaktır.
Konu titreklamba tarafından (18-02-2008 Saat 21:57 ) değiştirilmiştir..
|
|
|