Tekil mesaj gösterimi
Eğitim herşeydir...

Eğitim herşeydir...
Eğitim herşeydir... Öğren-Öğret-Tartış-Paylaş

Eski 18-02-2008, 21:45   #4 (permalink)
titreklamba
Kayıtlı Üye

titreklamba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Varsayılan Beşinci Kısım

BEŞİNCİ KISIM
Çeşitli Hükümler
Askerlik Hali
Madde 23 - Aday memurların askerlik hizmeti ile ilgili hususlar,1111 sayılı Askerlik Kanununun 35 nci maddesi (E) ve (F) fıkraları gözönünde bulundurularak kurumlarınca belirlenir.
Aday memurların adaylık süresi içinde silah altına alınmaları durumunda tamamlanamayan eğitimleri terhislerinden sonra müracaatlarını takip eden durumlarına uygun ilk eğitim grubuna dahil edilerek tamamlattırılır.
Bildirme
Madde 24 - (Değişik: 3/3/1990 - 90/205 B.K.K.)
Görevlerine son verilen aday memurlar,Devlet Personel Başkanlığı tarafından tesbit edilen form doldurulmak suretiyle ilgili kurum veya kuruluş tarafından en geç bir ay içinde adı geçen Başkanlığa bildirilir.
Bu durumdaki aday memurların kayıtları Devlet Personel Başkanlığında tutulur.
Memuriyete Alınmama
Madde 25 - Temel Eğitim hazırlayıcı eğitim ve staj devrelerinin her birinde başarısız olan ve bu sebeple görevlerine son verilen aday memurlar üç yıl süreyle Devlet memurluğuna alınmazlar. Sağlık sebebiyle kurumları ile ilişikleri kesilenler için bu şart aranmaz.Üç yıllık sürenin tesbitinde Başbakanlık Devlet Personel Dairesinde tutulan kayıtlar esas alınır.
Ders Ücretleri
Madde 26 - Eğitim işlerinde eğitim - öğretim elemanı olarak görev alanlara verilecek ücretler 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile Bütçe Kanunları hükümleri gereğince ödenir.
Denetim
Madde 27 - Başbakanlık Devlet Personel Dairesi kurumların temel eğitim,hazırlayıcı eğitim ve staj faaliyetlerini yerinde denetler.
Sınav Belgelerinin Saklanması
Madde 28 - Sınav belgeleri aşağıda belirtilen işlemlere tabi tutulur.
a. Soruların cevap anahtarları,cevap kağıtları bir yıl,
b. Tutanaklar,değerlendirme fişleri iki yıl,
Kanuni süresi içinde yargı yoluna başvuranların evrakları ise dava sonuçlanıncaya kadar saklanır.
Bu şekilde yargı yoluna başvuran aday memurlar durumunu yazılı olarak bağlı oldukları kurum veya kuruluşada bildirirler.
İşbirliği ve Ortak Eğitim
Madde 29 - Kurum ve kuruluşlar temel eğitim,hazırlayıcı eğitim ve staj proğramlarının uygulanmasında işbirliği yapabilirler,ortak eğitim imkanlarından yararlanabilirler.
Eğitim ve Öğretim Elemanlar
Madde 30 - Kurum ve kuruluşlar temel eğitim,hazırlayıcı eğitim ve staj faaliyetlerinden;
a.Kendi personeli arasından görevlendireceği uzman - ehil kişilerden,
b.Diğer kurum ve kuruluşlardaki uzman - ehil kişilerden,
c.Üniversite ve yüksek okulların eğitim ve öğretim elemanları ile diğer eğitim ve öğretim elemanlarından yararlanırlar.
Eğitim Yeri
Madde 31 - Hazırlayıcı eğitim temel eğitimin yapıldığı kurum veya kuruluşda yapılır.
Mecburi Hizmetle Yükümlü Olan Aday Memurların Eğitimleri
Madde 32 - Mecburi hizmetle yükümlü olupta aday memur olarak atanmış olanlarda bu yönetmelik hükümlerine göre eğitime tabi tutulurlar.
Temel hazırlayıcı eğitimlerle staj devrelerinin her birinde başarısız olanlar hakkında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 225 inci maddesinin (c) fıkrası hükmü uygulanır.
Kurum ve Kuruluşların Yönetmelikleri
Madde 33 - Kurum ve kuruluşlar bu genel yönetmelikte belirtilen esaslara aykırı olmamak ve kendi hizmet özelliklerini dikkate almak üzere yönetmeliklerini,bu yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç ay içinde çıkarırlar.
Yürürlükten Kaldırılan Hükümler
Madde 34 - Kurum ve kuruluşların özel yönetmeliklerinde yer alan ve bu yönetmelik hükümlerine aykırı olan aday memurların yetiştirilmelerine ilişkin hükümleri yürürlükten kaldırılmıştır.
Geçici Madde 1 - Bu yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihte önce aday memur olarak görevde bulunanlar hakkında kurum ve kuruluşların özel yönetmeliklerinde yer alan aday memurların yetiştirilmesine ilişkin hükümlerin uygulanmasına devamolunur.
Geçici Madde 2 - Bu Yönetmelik Başbakanlık Devlet Personel Dairesi Başkanlığınca tertip edilerek sınava girerek sınavı kazanan ve aday memur olarak atananlara uygulanır.Ancak,kurum veya kuruluşlar ihtiyaç duydukları takdirde merkezi sınav yapılmadan önce aday memur olarak atananlarında bu yönetmelik esaslarına göre yapılacak eğitimlere iştirak ettirebilirler.
Yürürlük
Madde 35 - Bu Yönetmelik yayımı tarihinden itibaren yürürlüğe girer.
Yürütme
Madde 36 - Bu Yönetmeliği Bakanlar Kurulu yürütür.

Ek-1 ADAY MEMURLAR STAJ DEĞERLENDİRME BELGESİ

Ek-2 GÖREVİNE SON VERİLEN ADAY MEMURLARIN BİLDİRİMİ FORMU KALDIRILMIŞTIR.(3/3/1990-90/205 B.K.K.)

titreklamba isimli üye şimdilik online (bağlı) değildir.   Alıntı ile Cevapla