Tekil mesaj gösterimi
Eski 18-02-2008, 21:43   #3 (permalink)
titreklamba
Kayıtlı Üye

titreklamba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Varsayılan Dördüncü Kısım

DÖRDÜNCÜ KISIM
Eğitim ve Sınavlarla İlgili İşlemleri
Yürütecek Kurullar ve Görevleri
Temel Eğitim Kurulu
Madde 18 - Temel Eğitimle ilgili proğramların ve sınav sorularının hazırlanması maksadıyla Başbakanlık Devlet Personel Dairesi Başkanlığında bir Temel Eğitim Kurulu kurulur.
Bu Kurul; Başbakanlık Devlet Personel Dairesi Genel Sekreterinin Başkanlığında Milli Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlıkları Eğitim ve Personel birimi başkanları ile Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Genel Müdürlüğü, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurulu Başkanlığından konuyla ilgili en az daire başkanı seviyesindeki temsilcilerden oluşur.
Kurul, kurul başkanının çağrısı üzerine toplanır. Kurulla ilgili kurum veya kuruluşlardan da temsilciler çağrılabilir.
Temel Eğitim Kurulunun Görevleri
Madde 19 - Kurul aşağıdaki görevleri yerine getirir;
a. Temel Eğitim proğramlarını hazırlamak veya hazırlatmak,
b. Proğramlara paralel olarak Temel Eğitim sonunda yapılacak sınavlara ait soruları hazırlamak ve soruları puanlamak,
c. Temel Eğitimle ilgili proğram ve sınav sorularını dağıtıma hazır bulundurmak üzere gerekli tedbirleri almak,
d. Temel Eğitimle ilgili olarak referans dökümanları tesbit etmek,
e. Temel Eğitim konularının geliştirilmesini sağlamak,
f. Durumları normal eğitime elverişli olmayan sakat aday memurlarla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı temsilcilerinden oluşan bir komisyon kurmak ve aşağıdaki hususları bu komisyon vasıtasıyla yerine getirmek;
(1) Temel Eğitim proğramlarını hazırlamak,
(2) Temel Eğitim sınav sorularını hazırlatmak,
(3) Eğitim ve sınavların nerede ve nasıl yapılacağına karar vermek,
(4) Öğretim ve eğitim elemanlarının seçimi ve sınav komisyonlarının teşekkül tarzını tesbit etmek,
(5) Gerektiğinde mevcut eğitim proğramlarına göre sakatların eğitimlerinin sağlanması ve sınavlarının yapılması için sakatlara eğitim veren okullar ve rehabilitasyon merkezlerinden nasıl yararlanılacağını belirlemektir.
Merkezi Eğitim Yönetme Kurulları
Madde 20 - Bu Kurul, kurum amirinin (Bakan dışındaki) veya görevlendireceği kendi kadro derecesinden, yoksa en yakın kadro derecesinden bir memurun başkanlığında özlük işleri birim amiri, eğitim işleri birim amiri, yoksa eğitim işleriyle ilgili bir görevli ile, ilgili üç Daire Başkanından oluşur.
Merkezi Eğitimi Yönetme Kurulunun Görevleri
Madde 21 - Bu Kurulun görevleri aşağıda belirtilmiştir.
a. Eğitimlerin proğram dahilinde yürütülmesini sağlamak,
b. Temel Eğitim proğramlarını ve sorularını Başbakanlık Devlet Personel Dairesinden temin etmek,
c. Eğitim yardımcı malzemesini sağlamak,
d. Eğitici personel temin etmek,
e. Eğitimlerin ve sınavların belirtilen süre içinde yürütülmesi için gerekli tedbirleri almak.
f. Eğitim yapılacak yerleri planlamak ve belirlemek.
g. Diğer kurum ve kuruluşlarla hertürlü işbirliğini sağlamak.
h. Eğitimleri denetlemek.
i. Hazırlayıcı eğitim ve staj proğramlarını düzenlemek ve sorularını hazırlamak, eğitim yerlerine dağıtılmasını sağlamak.
k. Eğitim ve sınav yürütme komisyonlarını kurmak.
Eğitim ve Sınav Yürütme Komisyonları
Madde 22 - Her kurum veya kuruluşta aday memurların eğitime tabi tutulacaklar yerlerinde bir Eğitim ve Sınav Yürütme Komisyonu Kurulur. Komisyonların başkan ve üyeleri; o kurum veya kuruluşun Eğitim Yürütme Kurulunca eğitilecek aday memur miktarı,adayların eğitim seviyeleri ve atandıkları görevler dikkate alınarak asgari şube müdürü seviyesindeki yöneticiler arasından üç kişiden az olmamak üzere seçilir.
Komisyonun görevleri aşağıda belirtilmiştir.
a. Sınavları yapmak ve değerlendirmek,
b. Adaylara yetecek kadar salon temin etmek,
c. Eğitimleri Merkezi Eğitim Yönetme Kurulunca tesbit edilen proğramlar ve esaslar dahilinde yürütmek,
d. Yeteri kadar sınav uygulayıcısı,gözetmen ve salon başkanını belirlemek,
e. Sınavlar için gerekli güvenlik önlemlerini almak,
f. Eğitim ve sınavları belirtilen süre içinde tamamlamak,
g. Sınav sonuçlarını aday memurlara tebliğ etmek,
h. Sınav sonuçlarına yapılacak itirazları inceleyerek sonuca bağlamak.

titreklamba isimli üye şimdilik online (bağlı) değildir.   Alıntı ile Cevapla